el-GRen-US
Language
Search
× Search
image

NEWS

«ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ»

12 & 13 Ιουνίου στον πολυχώρο ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 12 & 13 Ιουνίου στον πολυχώρο ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ του Δήμου Αθηναίων το Διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο: «ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ» που διοργάνωσε η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ «ΜΕΛΕΔΩΝΗ» για λογαριασμό των φορέων-μελών της «ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ», η «ΕΣΤΙΑ», «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» & «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» με εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Το Διήμερο παρείχε σημαντική πληροφόρηση για τα αποτελέσματα των προγραμμάτων παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών προκατάρτισης, επαγγελματικής κατάρτισης και συνοδευτικών υποστηρικτικών υπηρεσιών που υλοποίησαν τα ανωτέρω Εξειδικευμένα Κέντρα Επαγγελματικής και Κοινωνικής Ένταξης στα πλαίσια του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Παράλληλα συζητήθηκαν οι εναλλακτικοί τρόποι απασχόλησης για τα άτομα με νοητική υστέρηση, η κοινωνική επιχειρηματικότητα καθώς και οι σύγχρονες τάσεις – οι καλές πρακτικές και τα μελλοντικά βήματα του χώρου των ατόμων με αναπηρία. 

Επίσης πραγματοποιήθηκε η βιωματική παρουσίαση των αποτελεσμάτων της υλοποίησης των προγραμμάτων με τη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία όπου διαπιστώθηκε η συμβολή τους στην ανάπτυξη τόσο των επαγγελματικών όσο και των κοινωνικών τους δεξιοτήτων. 

Κατά τη διάρκεια της βιωματικής παρουσίασης παρευρέθηκαν και στήριξαν τη δράση των φορέων διακεκριμένοι Έλληνες σεφ από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδoς: Μιλτιάδης Καρούμπας (Πρόεδρος), Ιωάννης Μπαλωμένος, Νίκος Κουρούπης Αγάλου, Κωνσταντίνος Τάσης, Βησσαρίων Παρθένης, Κωνσταντίνος Μουζάκης, Βασίλης Αγραφιώτης καθώς και η κυρία Μυρσίνη Λαμπράκη.

Print
1811
Back To Top