el-GRen-US
Language
Search
× Search
image

NEWS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ημερίδα "Πρώιμη Παρέμβαση: Βαδίζοντας στα βήματα ενός ολιστικού μοντέλου παρέμβασης"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ημερίδα "Πρώιμη Παρέμβαση: Βαδίζοντας στα βήματα ενός ολιστικού μοντέλου παρέμβασης"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Πρώιμη Παρέμβαση: Βαδίζοντας στα βήματα ενός ολιστικού μοντέλου παρέμβασης», την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 στο ΣΕΡΑΦΕΙΟ του Δήμου Αθηναίων, η οποία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Το Εργαστήρι» και την ΑΜΚΕ «Δρω και Δημιουργώ» υπό την Αιγίδα της A.E. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Την ημερίδα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων γονείς, εκπαιδευτικοί προσχολικής αγωγής, παιδοψυχολόγοι, παιδίατροι, εργοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσικοθεραπευτές καθώς και εκπρόσωποι αναγνωρισμένων συλλόγων σχετικών με την προσχολική αγωγή, την ειδική αγωγή και την αναπηρία. Σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση ως προς τις δυσκολίες που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και της σημασίας της πρώιμης παρέμβασης στην αντιμετώπισή τους αλλά και στην ουσιαστική υποστήριξη του ίδιου του παιδιού και του οικογενειακού περιβάλλοντος συνολικά.

Οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν από τους εξαίρετους εισηγητές κινήθηκαν σε πολύ υψηλό επιστημονικό επίπεδο ενώ ορισμένες εξ αυτών είχαν και βιωματικό χαρακτήρα. Το κοινό ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς αυτές συμβάλλοντας ουσιαστικά στην άριστη διεξαγωγή της ημερίδας.

Η κα Ζαχαράκη Σοφία - Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας απηύθυνε μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό και με την παρουσία τους τίμησαν την ημερίδα η κα Αποστολάκη Μιλένα- Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Σταμάτης Γεώργιος - Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Γλούμης Κωνσταντίνος- Γενικός Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, ο κ. Πατούλης Γεώργιος - Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο κ. Μοσχολιός Ιωάννης - μέλος εκτελεστικής γραμματείας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ε.Σ.Α.μεΑ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ., ο κ. Ντεκουμές Αθανάσιος - πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας Σ.Υ.Ε.Τ.Ε, ο κ. Παπαδάκης Γεώργιος - πρόεδρος στο Ελληνικό ΔΙΚΤΥΟ παροχών υπηρεσιών για Α.μεΑ, πρόεδροι φορέων Α.μεΑ καθώς και εκπρόσωποι του ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη».

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Το Εργαστήρι» και η ΑΜΚΕ «Δρω και Δημιουργώ» ευχαριστούν ιδιαίτερα όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της συγκεκριμένης Επιστημονικής Hμερίδας και δεσμεύονται ότι θα ακολουθήσουν πολλές αντίστοιχες δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας.

Χορηγός λειτουργίας της υπηρεσίας πρώιμης παρέμβασης του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Το Εργαστήρι» είναι το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη.

Print
200
Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by To Ergastiri
Back To Top